• 31.07.18, 14:20
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oma juhti soovitaks teistele vaid käputäis inimesi

Vaid 12% töötajatest soovitaks tuttavatele oma ülemuse juures töötamist, selgub Brandemi ja Palgainfo Agentuuri uuringust. „On teada-tuntud tõde, et liitutakse organisatsiooniga, kuid lahkutakse juhi juurest,“ ütles ettevõtte Brandem partner ja tegevjuht Marie Evart.
Business Executives Complaining In Office
  • Business Executives Complaining In Office Foto: Scanpix/Panthermedia
Aasta lõpus nelja-aastaseks saava värbamis- ja tööandjate turundamise ettevõtte Brandem partneri ja tegevjuhi Marie Evarti sõnul on ettevõte lõpuks nii-öelda kasvuperioodist välja saanud. „Alguses pidime ikka päris palju tutvustama, mis see tööandja turundamine üldse on,“ rääkis Evart reedel Äripäeva hommikuprogrammis. „Nüüdseks oleme jõudnud tööandja turundamise eestvedajaks,“ ütles ta, ent lisas, et tegu on ka ainsa ettevõttega, kes kõiki tööandja turundamisega seonduvaid aspekte üldse katab. „Loomulikult tervitaksime konkurentsi,“ märkis Evart.
Kuna tööturg on üha rohkem töötaja poole kaldu, usub Evart, et tööandja turunduse teema on praegu ka väga paljude personalitöötajate laual. Näiteks tuli tema sõnul ühes Brandemi ja Palgainfo Agentuuri uuringust välja, et vaid 13% tööealisest elanikkonnast otsib ise aktiivselt tööd. „Ülejäänud on nii-öelda passiivsed kandidaadid, kes praegu kuskil töötavad ja on oma tööga rahul. Selleks, et neid püüda, peavad tööandjad rohkem vaeva nägema,“ rääkis Evart.
Brandem teeb koos Palgainfo Agentuuriga regulaarselt tööturu uuringuid. Näiteks näitas viimane uuring, millised on enimlevinud soodustused, mida tööandjad oma alluvatele pakuvad ja millised on töötajate enda eelistused. „Kahjuks on näha, et käärid tööandja pakutava ja töötaja oodatava vahel on päris suured,“ ütles Evart.
Enimlevinud pakutavate soodustuste alla kuuluvad tasuta kohv, tee ja joogivesi ning toetused isiklike sündmuste puhul. Evarti sõnul soovivad töötajad aga rohkem näiteks erialaseid arenguvõimalusi ja täiendkoolitusi ning haiguspäevadel keskmise palga säilitamist. „Erinevused on suhteliselt suured, mistõttu soovitame tööandjatel sellele tähelepanu pöörata. Motivatsioonipakett ei täida oma eesmärke, kui ta ei vasta töötaja ootustele,“ selgitas ta.
Oluline on Evarti sõnul ka see, kuidas töötajatele üldse pakutavatest soodustustest räägitakse. Näiteks selgus, et vaid 30% töötajatest oli tööandja pakutavatest soodustustest täielikult teadlik.
Evart märkis, et tema jaoks on väga kõnekas ka fakt, et ühest Brandemi ja Palgainfo Agentuuri uuringust tuli välja, et vaid 12% inimesi soovitaks tuttavatele ja sõpradele oma praeguse ülemuse alluvuses töötamist.
„Põhimõtteliselt oleme iga uuringuga jõudnud järeldusele, et juhtide roll töötajate hoidmises ja ettevõtte mainekujunduses on äärmiselt oluline,“ ütles ta. „On teada-tuntud tõde, et liitutakse organisatsiooniga, kuid lahkutakse juhi juurest,“ ütles ta. Nimelt on uuringust selgunud, et 69% Eesti töötajatest oleks valmis töökohta vahetama, kui saaks olla kindel, et uues töökohas on juhtimiskultuur parem.
* Kuula täispikka intervjuud Marie Evartiga Äripäeva lehel.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Enimloetud

1
Uudised
  • 10.09.24, 08:30
Personalitöötajate palgaraport: palk kasvab, lõhe hüppab kõrgust
Meessoost personalijuht teenib 1318 eurot väiksemat palka kui samas ametis naine
2
Uudised
  • 18.09.24, 15:39
Lugejamäng: vasta viiele küsimusele ja testi oma teadmisi
3
  • ST
Sisuturundus
  • 17.09.24, 11:30
E-Selver alustas äriklientide kampaaniaga
4
Uudised
  • 25.09.24, 14:34
Tele2 kogemus | Tööjõu voolavuse langus 28lt 15%ni vähendanuks firma kulusid 1,5 miljonit
ABB kogemus: lahkunud töötaja asendamine maksab ligi 30% ametikoha aastapalgast.
5
Uudised
  • 23.09.24, 09:28
Personalijuhi tulevik: uus töötaja tuleb tööle võtta koos tema avataridega
Kuidas avatari ehk digiteisikut tööle vormistada?
6
  • ST
Sisuturundus
  • 23.09.24, 07:00
Tule meeskonnaga gastronoomiareisile Itaaliasse restoranis Bacio!

Viimased uudised

Uudised
  • 27.09.24, 16:24
Praktikameistrid: mida rohkem panustad, seda rohkem saad tagasi
Uudised
  • 27.09.24, 12:15
SUUR KÜSITLUS: kui avatud on Eesti inimesed tehisintellekti kasutamisel oma töös?
Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Uudised
  • 27.09.24, 11:11
Väärtused | Personalijuht haarab ohjad
Sellest üksi ei piisa, et ettevõtte visioon ja väärtused ärkavad ellu turundusosakonnas ja juhtkonna kabinetis. Nii võivad nad jääda vaid “kenadeks sõnadeks seinal”.
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
Uudised
  • 26.09.24, 12:28
Analüüsi, kas sinu ettevõttes on olemas digivalmidus ja digivõimekus
Personalijuht, vaata töötajate digipädevuse hindamise mõõdikuid!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele