• ST
  • 19.07.24, 15:00

EnterTraining aitab meeskondadel mänguliselt ühtseks kasvada ja koos areneda

Ettevõtte suvepeod ja meeskondlikud väljasõidud on väga olulised, sest aitavad töötajatel suhelda väljapool töökeskkonda ning kasvada üheskoos. Ühistest sündmustest saab aga luua tõeliselt kaasava arengukeskkonna, kui siduda mänguline ja kogemust pakkuv ajaveetmine teooria ja analüüsiga.
EnterTraining aitab meeskondadel mänguliselt ühtseks kasvada ja koos areneda
  • EnterTraining aitab meeskondadel mänguliselt ühtseks kasvada ja koos areneda Foto: Rasmus Kooskora
“Sündmuse efektiivsuse määrab selle disain. Rahvusvaheliselt on tänaseks väga levinud, et kogu sündmuse ülesehitus on mõtestatud – alates teemast, osalejate kaasamisest ja lõpetades esinejate valikuga. Sündmuse korraldamise alguses on hea läbi mõelda, kas soovite, et inimesed oleksid suvepeol kaasatud aktiivsete osalejatena või vaid passiivse publikuna,” arvab EnterTraining OÜ asutaja ja kogemuste looja Tiina-Katrina Kaber, kellel on aastatepikkused kogemused erinevate sündmuste korraldamisel. Näiteks oleks suvepäevadel hea hetk korraldada töötuba seoses ettevõtte väärtuste loomise või uuendamisega, sest koos on kogu organisatsioon.
Et inimesed päriselt peo ajal ümber laua tahaks istuda, on oluline nii eeltöö, tegevuse mõtestamine kui põnev ülesehitus. Selle korraldamiseks peaksid töötajad olema juba sündmuse planeerimise ajal teadlikud, et nende sisend ja koostöö on ettevõttele vajalikud. „Soovides, et inimesed oleksid kohapeal aktiivsed, tuleb neid kaasata varajases staadiumis, näiteks lasta neil pakkuda võimalikke esinejaid ja tegevusi. Suvesündmuse eesmärk võiks olla kutsuda kokku kolleegid, kes muidu eriti üksteist ei kohta, ja lasta neil end tunda meeskonnana ning panustada organisatsiooni arendamisse. See tähendab mõtestatud jätkusuutlikku tööd suvesündmuse korraldamise ja läbiviimisega.”

Suhted ja kogukonnatunne motiveerib töötajat aktiivsem olema

Igal inimesel on oma sisemine motivatsioon, mille hulka kuulub ka meisterlikkus, mis tasub valla päästa. „Töötajatel tuleb lasta teha seda, milles nad on head, ja lasta neil arendada oma oskusi. Enamik inimesi soovib mõtestada, arutleda, otsida lahendusi, luua seoseid. Suhted ja kogukonnatunne on oluline ning koos meisterlikkuse, iseseisvuse ja eesmärgistamisega motiveerib meid pikemas perspektiivis,” räägib Kaber.
  • Foto: Magnus Heinmets
EnterTraining OÜ hõlmab ka rahvusvahelisse võrgustikku kuuluvat Catalyst Estoniat, mis tagab enam kui 200 lühemat ja pikemat meetodit meeskonda arendavateks tegevusteks. „Kui soovite oma sündmusest sisulist muutust ja kasu, siis need meetodid on tõesti tõhusad,” räägib Kaber, kes eelmisel aastal viis läbi enam kui 3000 inimese osavõtul ligi 60 sündmust.
Ta toob mõne näite. Meetodi „Ava kohver” loogika on sarnane põgenemistoaga, aga vastupidiselt põgenemisele peab koostööd tehes hoopis kohvreid avama. Igal meeskonnal on näiliselt identne kohver, kus on erinevad tööriistad. „Kui meeskondadele anda ühesugused kohvrid, siis on selgelt näha, kuidas automaatselt algab võistlus. Tegelikult nõuab see meetod aga tiimideülest meeskonnatööd –teame ju kõik, et tiim versus tiim ei ole kaugeltki nii tõhus kui tiim pluss tiim,” räägib Kaber. Nii tuleb tegevuse käigus üle saada võistluslikkusest ja hakata seni konkurentidena näivate kolleegidega sisulist koostööd tegema. Pärast mängu tehakse ühine analüüsiprotsess, kus kuulatakse mängijate tagasisidet ja avastusi. „Need meetodid ei otsi kuldset tõde, vaid meie soov on, et meeskond ise analüüsiks ja mõtestaks oma tegevust ning saaks läbi isikliku kogemuse luua endale uusi mõtte- ja käitumismudeleid.”
Teine tõhus meetod on „Heaolu heaks”, kus mõtestatakse üheskoos, mida saaksime enda ja oma meeskonna jaoks ära teha, et suurendada kõigi heaolu. „Veidi mänguline programm lihtsate võimalustega aitab muuta sisekliimat paremaks ja sõbralikumaks. Meetodi väärtus on mõju rohujuure tasandil. Osalejad avastavad ja tunnetavad oma sisemist jõudu ning näevad, kuidas nii teised kui ka nemad ise saavad anda organisatsioonile, klientidele ja kolleegidele palju juurde,” selgitab Kaber.
EnterTraining korraldab sündmuseid nii eesti, inglise, vene kui ka soome keeles. Tänu rahvusvahelisele Catalyst Teambuilding võrgustikule on tagatud toimumiskohana sisuliselt kõik maailma riigid ja läbiviimiseks pea kõik keeled. Lisaks mängulistele ja sisulistele meeskondi arendavatele meetoditele ja koolitustele, sündmuse disainile ja sündmuste modereerimisele saab ettevõte läbi partnerite aidata ka korraldusliku täislahendusega. Kuigi ise soovitakse jääda nö oma liistude juurde, elab EnterTraining igapäevaselt koostöö ja partnerluse põhimõtete järgi, mida ka osalejatele jagatakse. Nii kaasavad nad häid partnereid Eestist või mujalt sündmuste täislahenduse pakkumiseks, kui kliendil suurema pildi loomisega abi vaja.
Tõeline kaasatus inspireerib meeskondi!
Vaata ka www.entertraining.ee või võta ühendust [email protected]

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Enimloetud

1
Uudised
  • 23.09.24, 09:28
Personalijuhi tulevik: uus töötaja tuleb tööle võtta koos tema avataridega
Kuidas avatari ehk digiteisikut tööle vormistada?
2
Uudised
  • 25.09.24, 14:34
Tele2 kogemus | Tööjõu voolavuse langus 28lt 15%ni vähendanuks firma kulusid 1,5 miljonit
ABB kogemus: lahkunud töötaja asendamine maksab ligi 30% ametikoha aastapalgast.
3
Uudised
  • 25.09.24, 09:00
Kohtuotsus | Advokaadid selgitavad tööandja vastutust töötaja läbipõlemisel
Töötaja tööstressist põhjustatud läbipõlemise pretsedent olemas.
4
Uudised
  • 18.09.24, 15:39
Lugejamäng: vasta viiele küsimusele ja testi oma teadmisi
5
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
6
Uudised
  • 10.09.24, 08:30
Personalitöötajate palgaraport: palk kasvab, lõhe hüppab kõrgust
Meessoost personalijuht teenib 1318 eurot väiksemat palka kui samas ametis naine

Viimased uudised

Uudised
  • 27.09.24, 16:24
Praktikameistrid: mida rohkem panustad, seda rohkem saad tagasi
Uudised
  • 27.09.24, 12:15
SUUR KÜSITLUS: kui avatud on Eesti inimesed tehisintellekti kasutamisel oma töös?
Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Uudised
  • 27.09.24, 11:11
Väärtused | Personalijuht haarab ohjad
Sellest üksi ei piisa, et ettevõtte visioon ja väärtused ärkavad ellu turundusosakonnas ja juhtkonna kabinetis. Nii võivad nad jääda vaid “kenadeks sõnadeks seinal”.
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
Uudised
  • 26.09.24, 12:28
Analüüsi, kas sinu ettevõttes on olemas digivalmidus ja digivõimekus
Personalijuht, vaata töötajate digipädevuse hindamise mõõdikuid!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele