• 13.12.23, 14:03

Kiirideid jõulupeoga hiljaks jäänutele

Kui oled kogu sügise omas mullis tööd teha rühkinud ja avastasid alles nüüd, et jõulupidu ju puha korraldamata, oled muidugi korralikus ajahädas, kuid siit leiad ehk siiski mõne päästva idee, millega kastanid tulest välja tuua.
Kiirideid jõulupeoga hiljaks jäänutele
  • Kiirideid jõulupeoga hiljaks jäänutele Foto: Pexels
Oluline on mõelda kastist välja ja kavandada sellised pidustused, mida töötajad ja kolleegid kauaks mäletama jäävad.
1. Sisegolf
Alustuseks energiline valikuvariant, mis on kindlapeale meeltmööda igas vanuses töötajatele. Golf on meelelahutus, mis ühendab endas armastuse golfi vastu ning ainulaadse, sotsiaalse atmosfääri. See on suurepärane valik ettevõtte jõulupeoks, sest pakub sinu meeskonnale lõbusa ja interaktiivse kogemuse.
Sisegolfi kompleksis on võimalik üürida vajaliku suurusega osa, kus osalejad saavad võistelda erinevates golfimängudes ning nautida samal ajal maitsvaid toite ja jooke. See on fantastiline moodus kaasa aidata sidemete tekkimisele meeskonnaliikmete vahel, võistluslikkusele ja lihtsalt naermisele. See pakub töötajatele meeldejääva kogemuse, mis kombineerib sporti, suhtlemist ja maitsvat toitu ühes kohas.
2. Talvevõlumaa galaõhtu
Tee firmapidu maagilise talvevõlumaa peoõhtu vormis. Loo lumekattega võlumaa valgete dekoratsioonide, vilkuvate tulede ja elegantsete jääskulptuuridega. Julgusta külalisi peenelt talvele vastavalt riietuma, see lisab õhtule väljapeetust.
Paku temaatilisi kokteile ja talvist gurmeemenüüd, millest ei puudu rikkalikud road, näiteks ahjus küpsenud lihad ja hooajalised köögiviljad. Kaalu ansambli või DJ palkamist, kes inimesi terve õhtu tantsupõrandal hoiaksid.
Talve võlumaa teema lisab ettevõtte jõulupeole elegantsust ja veetlust. Talvest inspireeritud kujundus ja riietus tekitavad peene tunde, samas kui temaatiline menüü ja meelelahutus tagavad töötajatele meeldejääva ja kaasahaarava kogemuse.
3. Jõuluvana töökoda meeskonna arendamiseks
Tee ettevõtte jõulupeost meeskonna arendamise üritus. Julgusta koostööd ja loovust, pannes püsti erinevad töötoad, kus meeskonnad saavad koos pühadeteemalist käsitööd, kaunistusi või isegi piparkoogimajasid valmistada. See omanäoline formaat kombineerib kätega tegemise ja loomise rõõmu meeskonnatöö vaimuga. Kaasates oma töötajad ühisesse tegevusse, kus kõigil tuleb käised üles käärida ja käed külge panna, aitad kaasa koostöö arenemisele ja tekitad tunde, et nad on midagi saavutanud.
Varu hulganisti materjale, sealhulgas värve, paelu ja sädelust, et töötajate kujutlusvõime tuld võtaks. Võistlusmomendi lisamiseks lase žüriil lõpptulemusi hinnata ning auhinda kõige loovamaid ja pidulikumaid meistriteoseid.
4. Jõulufilmide maraton
Veidi rahulikum ja hubasem peoidee on korraldada jõulufilmide maraton. Rendi kinosaal või tekita mugav filmivaatamiskoht kontoris, kus on olemas kott-toolid ja pleedid. Selline viis on paljude jaoks koduselt tuttav ja pingevaba. Töötajad saavad end rõõmsalt vabaks lasta ja nautida klassikalisi pühadefilme, suheldes samal ajal ka kolleegidega.
Pane kokku nimekiri klassikalistest pühadefilmidest ja lase töötajatel otsustada, milliseid vaadata. Paku erinevaid suupisteid ja vahukommidega kakaod, et rõhutada hubast õhkkonda. Mugavad istumiskohad ja hõrgutavad snäkid loovad kutsuva ja mitteformaalse õhustiku. See idee sobib suurepäraselt neile, kes eelistavad tagasihoidlikumat, ent siiski pidulikku tähistamist.
5. Reisiteemaline jõulukruiis
Seila ettevõtte jõulupeoks hoopis jõulukruiisiga avamerele, et su töötajad saaksid nautida meeldejäävat, erilist ja luksuslikku mereseiklust. See erineb tavapärasest kontoripeost ning võimaldab töötajatel teistmoodi lõõgastuda, suhelda ja pidu nautida. Toreda merevaate, tipptasemel meelelahutuse ja maitsva toidu kombinatsioon tõstab selle valikuvariandi muude seas esile. Sinu meeskond on pühade tähistamisest merel kindlasti suures elevuses.
6. Koleda kampsuni võistlus
Rõhu pühadehooaja lõbusamale ja tobedamale poolele koleda jõulukampsuni võistlusega. See on mänguline ja meelelahutust pakkuv muretu viis pühade tähistamiseks, mis sütitab loovust ja huumorimeelt. Julgusta oma töötajaid selga panema oma kõige pöörasemaid ja pidulikumaid koledaid jõulukampsuneid. Et asi oleks veelgi põnevam, korralda võistlus ja kuuluta võitjaks kõige koledama kampsuni kandja.
Kujunda peopaik omapäraste ja värvikate pühadekaunistustega ning serveeri temaatilisi kokteile, näiteks “Lumememme kihisev” või “Jõuluvana rüübe”. See kergemeelne idee ettevõtte jõulupeoks teeb kahtlemata tuju heaks ja ajab naerma.
7. Põgenemistuba
Kui otsid erakordset ja vaimset stimulatsiooni pakkuvat jõulupeoideed, kaalu peo pidamist põgenemistoas. Põgenemistoad esitavad osalejatele väljakutseid ülesannete ja mõistatuste näol, pannes nad meeskonnana tööle probleeme lahendama. Need pakuvad dünaamilist ja intellektuaalselt kaasahaaravat kogemust, propageerides koostööd, kriitilist mõtlemist ja probleemilahendamist. Lisaks esineb salapära ja põnevuse element.
Pärast edukat põgenemist või ülesande täitmist jätka tähistamist piduliku eine või jookidega lähedalasuvas restoranis. See ebatraditsiooniline valik paneb su töötajad peost rääkima veel kaua pärast selle lõppemist.
8. Õhtu kasiinos
Lisa ettevõtte jõulupeole kuhjaga säravat glamuuri ja korralda pidulik õhtune üritus kasiinos. Rendi päris kasiinosaal või pane ise püsti kasiinolauad näiteks blackjacki-, pokkeri- ja ruletimängudega valitud peopaigas.
Jaga külalistele mänguraha või žetoone ning anna või loosi välja auhindu nende võitude summa alusel. Paku hõrgutavat toitu buffeelaualt ja Las Vegast meenutavaid temaatilisi kokteile. Töötajad rõõmustavad kasiinoteemalise peo puhul eelkõige võimaluse üle oma õnn proovile panna ja nautida erutavat, külluslikku kasiinoatmosfääri. Nad saavad nautida kasiinomängudest tekkivat elevust igasuguse rahalise riskita, mistõttu on see kaasav ja kütkestav, samas pisut peenemast klassist meelelahutus.
9. Pidusöök nõiduslikus aias
Selleks, et maha pidada üks lummav ja mänguliselt fantastiline ettevõtte jõulupidu, korralda omapärane pidusöök nõiduslikus aias. Muuda oma peopaik maagiliseks aiaks, kus on hulganisti värvilisi valguskette, laternaid ja lopsakalt vohavat rohelust. See loob töötajate jaoks unenäolise ja ebamaise kogemuse ning võimaldab külalistel põgeneda maagilisse teistsugusesse maailma.
Julgusta osalejaid riietuma elegantsetesse, aiast inspireeritud rõivastesse. Lase katta kunstipäraselt kujundatud gurmeelaud, millel leidub erinevaid juuste, puu- ja köögivilju ning käsitööna valminud suupisteid. Elav akustiline muusika või keelpillikvartett võib õhkkonda veelgi täiustada. See nõiduslik ruumikujundus viib su töötajad muinasjutumaailma, kus õhtu imetabaselt pühasid tähistades mööda saata.
10. Virtuaalsed jõulupidustused
Paindlikkuse ja kaasatuse vaimust kantuna võib alati kaaluda ka virtuaalse jõulupeo korraldamist. See idee on eriti asjakohane juhul, kui sinu meeskond paikneb geograafiliselt täiesti erinevates kohtades laiali või kui inimeste kokkutoomine ühte peopaika ei ole võimalik. Virtuaalselt saavad kõik meeskonnaliikmed pidustusest osa võtta ja näha ka kaugemal töötavaid kolleege.
Kavanda virtuaalne pidu pühadeteemaliste mängude, virtuaalsete loosipakkide jagamise ja interaktiivsete tegevustega, mida kõik osalejad saavad mugavalt nautida omaenda kodus. Saada juba eelnevalt kõikidele töötajatele pühadeteemalised kingikotid tagamaks, et keegi ei tunneks end pidustustest kõrvalejäetuna. Virtuaalne jõulupidu võimaldab sul oma meeskonnaga ühenduses olla olenemata sellest, kus nad on.
11. Mõrvamüsteerium
Stiilne õhtusöök koos mõrvamõistatuse lahendamisega tagab väga erilise jõulupeo kogemuse. Külalised ja korraldajad riietuvad vastavalt põneva loo teemale ja üritavad välja selgitada teiste külaliste saladusi, et süüdlane tabada. Samal ajal nauditakse unikaalset õhkkonda ja maitsvat toitu-jooki. Kui soovid, võivad palgatud näitlejad mänguliselt kaasata süžeesse ka valitud töötajaid või isegi bossi ennast.
Interaktiivne mõrvapõnevik kindlustab unustamatu lõbusa õhtu ja palju naeru. Et korraldamine oleks võimalikult vähe pingutust nõudev, võid broneerida jõuluürituse vastava teenusepakkuja juures ja kogeda vaatemängu spetsiaalselt selleks puhuks kavandatud kohas. Aga põneviku ümber keerlev pidu võib vabalt toimuda ka sinu enda kontoripinnal.
12. Taliolümpia
Veel üks sportlik idee jõulupeoks on korraldada taliolümpia. Kolleegid võistlevad omavahel erinevatel aladel ning tõestavad oma osavust ja meeskonnavaimu. Kavas võivad olla näiteks curling, lumepallivise, naelalöömisevõistlus või kuusepuuheitmine. Selleks, et aur kogu selle sportliku tegevuse juures otsa ei lõpeks, võib akusid laadida lõkke ääres, köetud kämpingus või puhkemajas hõõgveini ja küpsistega.
Kui alad on läbitud ja võitjad kroonitud, võib üritus lõppeda ühise õhtusöögiga. Taliolümpiat saab korraldada ka näiteks uisuplatsidel või spordikeskustes. Kui su ettevõttel on suur parkla, saab liuvälja üles panna ka sinna.
Allikas: Seatable, TechRound

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Enimloetud

1
Uudised
  • 23.09.24, 09:28
Personalijuhi tulevik: uus töötaja tuleb tööle võtta koos tema avataridega
Kuidas avatari ehk digiteisikut tööle vormistada?
2
Uudised
  • 25.09.24, 14:34
Tele2 kogemus | Tööjõu voolavuse langus 28lt 15%ni vähendanuks firma kulusid 1,5 miljonit
ABB kogemus: lahkunud töötaja asendamine maksab ligi 30% ametikoha aastapalgast.
3
Uudised
  • 25.09.24, 09:00
Kohtuotsus | Advokaadid selgitavad tööandja vastutust töötaja läbipõlemisel
Töötaja tööstressist põhjustatud läbipõlemise pretsedent olemas.
4
Uudised
  • 18.09.24, 15:39
Lugejamäng: vasta viiele küsimusele ja testi oma teadmisi
5
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
6
Uudised
  • 10.09.24, 08:30
Personalitöötajate palgaraport: palk kasvab, lõhe hüppab kõrgust
Meessoost personalijuht teenib 1318 eurot väiksemat palka kui samas ametis naine

Viimased uudised

Uudised
  • 27.09.24, 16:24
Praktikameistrid: mida rohkem panustad, seda rohkem saad tagasi
Uudised
  • 27.09.24, 12:15
SUUR KÜSITLUS: kui avatud on Eesti inimesed tehisintellekti kasutamisel oma töös?
Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Uudised
  • 27.09.24, 11:11
Väärtused | Personalijuht haarab ohjad
Sellest üksi ei piisa, et ettevõtte visioon ja väärtused ärkavad ellu turundusosakonnas ja juhtkonna kabinetis. Nii võivad nad jääda vaid “kenadeks sõnadeks seinal”.
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
Uudised
  • 26.09.24, 12:28
Analüüsi, kas sinu ettevõttes on olemas digivalmidus ja digivõimekus
Personalijuht, vaata töötajate digipädevuse hindamise mõõdikuid!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele