• 02.09.24, 10:14

Mida peab Verstoni personalijuht Estel Pukk HR-tarkvara valikul tähtsaimaks?

Personalitöötaja ei tohiks olla käsitsi info edastaja-vahendaja, vaid digilahenduste peakasutajana vastutama sujuvate digitaalsete protsesside arenduse eest, ütles taristuehituse ettevõtte Verston personalijuht ja 2022. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Estel Pukk.
2022. aastal pälvis PARE-lt aasta mõjukaima personalijuhi tiitli Estel Pukk.
  • 2022. aastal pälvis PARE-lt aasta mõjukaima personalijuhi tiitli Estel Pukk. Foto: AIRI Leon
Pukk ütles, et Verstonis on inimestega seotud protsesside pidev parendamine, s.h ka digitaliseerimine olnud valdkond, kuhu teadlikult panustatakse ja investeeritakse.
Ta lisas, et ettevõtte äri südameks on ikka inimesed ja suurepärase töötajakogemuse loomine on Verstoni omanike jaoks olnud esikohal alates ettevõtte asutamisest.
Järgnevalt Verstonis kasutusel olevate tarkvaralahenduste ülevaade, mis on otseselt seotud töötajatega:
Wemply– töötaja ja juhi iseteeninduse tarkvaralahendus, mis võimaldab vastavalt ligipääsuõigustele näha töötajatega seotud informatsiooni, töökorraldust reguleerivaid juhendeid ja dokumente, koguda ja hallata töötaja elutsükliga seotud andmeid, kinnitada töötaja taotlusi (nt puhkused) jmt.
Navision– ettevõtte majandustarkvara, milles toimub töötajatega seotud arvestus (töötasud, koormus, puhkused jmt).
Moticheck– tarkvaralahendus, mille abil kogutakse regulaarselt töötajate tagasisidet olulisemate elutsükli valdkondade ja kogemuse kohta.
Slack– peamine ettevõtte ülese informatsiooni jagamise ning töötajate igapäevase suhtluse kanal, millega on integreeritud enamiku töötajate jaoks vajalikud tarkvaralahendused (nt Wemply, Vits, Moticheck).
Webdesktop– dokumendihalduse tarkvara, kus toimub töötajate lepingute, avalduste jmt haldus.
Vits– tööohutuse alase juhendamise ja informatsiooni haldamise lahendus.
“Sellest loetelust vastab personaliuudised.ee küsimuste põhjal HR-tarkvara definitsioonile tõenäoliselt kõige paremini Wemply. Samas käsitleme kõiki loetelus olevaid lahendusi terviklikult ning arendame protsesse töötaja kogemuse ja elutsükli vaates. Et info oleks kättesaadav 24/7 ja korrektne, töötaja jaoks kasutajakogemus lihtne ja meeldiv, protsessid efektiivsemad,“ kommenteeris Pukk.
Miks Verstonis värbamistarkvara kasutusel ei ole?
Ta lisas, et tõenäoliselt tekib lugejatel kohe küsimus, et miks Verstonis värbamistarkvara kasutusel ei ole. Personalijuht lisas ka kohe vastuse: „Meie voolavus on väga väike ning enamus tööjõuliikumisest on hooajaline, samad inimesed tulevad igal aastal uuesti meile suvel või talvel appi. Ning praktikandid jõuavad meieni läbi meie oma töötajate, kes kõrgkoolis õppejõuna tegutsevad või õpivad. Kuid tuleviku vaates hoiame värbamistarkvaradel silma peal, sest rahvusvaheline kasv eeldab kindlasti tulevikus suuremat värbamismahtu ning ka piiriülest tegevust, mis eeldab värbamistarkvara kasutusele võttu“.
Oma kogemusi teistele ettevõtetele jagades, märkis Estel Pukk, et vajadus HR-tarkvara järele võiks ettevõtetes tekkida siis, kui inimesed on juba palgatööle võetud ja siis peaks neil ka olema ligipääs neid ennast puudutavale infole (töötaja iseteenindus), ja juhtidel peaks olema võimalus näha kõigi oma töötajate infot (juhi iseteenindus).
“Töötaja, kes personalitööga tegeleb - kas siis põhitööna või muude tööde kõrvalt, ei peaks olema käsitsi info edastaja-vahendaja, vaid süsteemi peakasutajana vastutama sujuvate protsesside arenduse, ligipääsuõiguste, andmete kontrolli jt tegevuste eest, mis aitavad tõsta töötajakogemuse kvaliteeti ning efektiivsust,“ märkis Pukk.
Samas lisas ta, et sageli pole töötajate kogemus esikohal ja kellegi ülesanne on teha käsitööna personali- ja palgaarvestust. Infosüsteemide soetamise vastu tekib huvi alles siis kui mahud kasvavad suureks ja käsitööst tulenevad vead muutuvad nii kalliks, et tarkvara soetamine muutub kulude mõttes mõistlikuks.
“Kas valida üks suur kõiki funktsionaalsusi sisaldav tarkvaralahendus või mitu erinevat ja iga olulisema funktsiooni jaoks eraldi, tuleb igal organisatsiooni endal läbi analüüsida. Ja sõltub väga palju sellest, milline on ettevõtte põhitegevusala, kui suur on ettevõte, kus töötajad füüsiliselt asuvad, milline on kasutusel olev majandustarkvara, kas põhitegevuse jaoks on juba olemas lahendused inimeste tööaja ja sisu jälgimiseks, kui suur on värbamisvajadus, kas tegutsetakse mitmes riigis korraga ja kasutusel on mitu töökeelt, kui digiteadlikud on töötajad jne. Ühest ja kõigile sobivat lähenemisviisi pole olemas.
Estel Pukk peab HR-tarkvara valikul väga tähtsaks (lisaks funktsionaalsustele, mida vajame):
  • toode on loodud töötaja kogemust silmas pidades, mitte pelgalt personalitöötaja elu lihtsustamiseks. Võib vabalt juhtuda, et lahendus on personalitöötajale või raamatupidajale väga sobiv, kuid töötajate jaoks toob kaasa ebamugavust ja peavalu.
  • integratsioonid teiste süsteemidega - nii ettevõttes juba olemasolevatega kui ka tulevikus kasutusele võetavad - on võimalikud ning tehtavad ilma suurte arenduskuludeta.
  • tootearendus ja lisafunktsionaalsused on võimalikud mõistlike kuludega ja personaliinimestega suheldakse neile arusaadavas keeles, mitte spetsiifilises tarkvaraarenduse keeles.
  • teenusepakkuja suudab pikaajaliselt ja professionaalselt teenust pakkuda, s.h andmekaitse, turvalisus, töökindlus ja muud seadusest tulenevad nõuded.
  • ja loomulikult professionaalne, kiire ja sõbralik kasutajatugi. Nii HR-tarkvara valiku, juurutamise, kasutamise kui arendamise protsessis. Ning vähetähtis pole ka professionaalne ja viisakas koostöö lõpetamine, kus on tagatud andmete säilimine ja üle andmine.

Seotud lood

Uudised
  • 11.09.24, 08:30
Euronicsi personalijuht jagas rahvusvahelise kaubandusfirma HR-tarkvara olulisemaid funktsionaalsusi
Vaata 13 põhikaardistust enne kontakti tarkvarapakkujatega
Personalijuhtimise tarkvara valides kaardistasime ära, mida me ettevõttes juba teeme, millised lahendused on olemas ning millised on juhtide ootused ja soovid andmete osas. Üheks oluliseks valikukriteeriumiks oli tarkvara sobivus erinevates Balti riikides kasutamiseks, ütles elektroonika jaemüügifirma Euronicsi grupi personalijuht Ave Kruusalu.
Uudised
  • 12.09.24, 08:45
Age Vanajuur: Tallinki HR-tarkvara võimaldab andmeid reaalajas kasutada, toetab töösuhet ja aitab juhtidel otsustada
Kaasaegse rahvusvahelise ettevõtte seisukohalt on võtmetähtsusega dünaamiline personalitarkvara, mis on otsekui hästi istuv rätsepaülikond, võimaldades integreerida mitmed olemasolevad tarkvarasid ning hallata efektiivselt ja turvaliselt suurt hulka andmeid, mis aitavad teha juhtimisotsuseid, ütles Tallink Grupi personali- ja kliendikogemuse juht Age Vanajuur.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Enimloetud

1
Uudised
  • 23.09.24, 09:28
Personalijuhi tulevik: uus töötaja tuleb tööle võtta koos tema avataridega
Kuidas avatari ehk digiteisikut tööle vormistada?
2
Uudised
  • 25.09.24, 14:34
Tele2 kogemus | Tööjõu voolavuse langus 28lt 15%ni vähendanuks firma kulusid 1,5 miljonit
ABB kogemus: lahkunud töötaja asendamine maksab ligi 30% ametikoha aastapalgast.
3
Uudised
  • 25.09.24, 09:00
Kohtuotsus | Advokaadid selgitavad tööandja vastutust töötaja läbipõlemisel
Töötaja tööstressist põhjustatud läbipõlemise pretsedent olemas.
4
Uudised
  • 18.09.24, 15:39
Lugejamäng: vasta viiele küsimusele ja testi oma teadmisi
5
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
6
Uudised
  • 10.09.24, 08:30
Personalitöötajate palgaraport: palk kasvab, lõhe hüppab kõrgust
Meessoost personalijuht teenib 1318 eurot väiksemat palka kui samas ametis naine

Viimased uudised

Uudised
  • 27.09.24, 16:24
Praktikameistrid: mida rohkem panustad, seda rohkem saad tagasi
Uudised
  • 27.09.24, 12:15
SUUR KÜSITLUS: kui avatud on Eesti inimesed tehisintellekti kasutamisel oma töös?
Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Uudised
  • 27.09.24, 11:11
Väärtused | Personalijuht haarab ohjad
Sellest üksi ei piisa, et ettevõtte visioon ja väärtused ärkavad ellu turundusosakonnas ja juhtkonna kabinetis. Nii võivad nad jääda vaid “kenadeks sõnadeks seinal”.
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
Uudised
  • 26.09.24, 12:28
Analüüsi, kas sinu ettevõttes on olemas digivalmidus ja digivõimekus
Personalijuht, vaata töötajate digipädevuse hindamise mõõdikuid!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele