• 14.06.24, 12:37

Personalitöötajate suvekonverents + galerii!

Kui osalesid möödunud nädalal personalitöötajate suvekonverentsil, siis siin on sulle tore meenutus. Kui ei osalenud, saad näha, mis kohapeal aset leidis.
Personalitöötajate suvekonverents + galerii!
  • Personalitöötajate suvekonverents + galerii! Foto: Helen Roots
Möödunud nädalal toimus Saku külje all Küla Villas kolmas personalitöötajate suve suursündmus. Konverentsipäev pakkus mõnusat enesearengut ja jagas praktilisi nõuandeid, eelõhtul aga valmisid osalejate käe all säravad klaasvitraažid.
Sündmuse iga-aastase moderaatori Marko Reikopi sõnul personalijuhid talle kuidagi südame külge kasvanud ja publikuna peab ta seda seltskonda üheks paremini juhitavaks pundiks – on ju personalitöötajad juba loomult avatud, vahetud ja vastuvõtlikud tüübid, alati valmis kaasa lööma ja käsi külge panema, kui olukord (või päevajuht!) nõuab. Samuti pole seda seltskonda kunagi vaja füüsiliselt veenda nt viktoriinis või tutvumismängus osalema, otse vastupidi – kogu seda tegevust saadab mõnus sumin ning nali ja naer.
Pärast suurt kuumalainet ootamatult saabunud õhtune kargus osalejaid õnneks ei hirmutanud – seltskond ja saun kütsid seljad ja südamed soojaks ning pärast mõnusat keskustelu leidis igaüks just enda taluvusele sobivas temperatuuris öömaja.
Konverentsipäev tõi juurde külastajaid ja esinejaid, Signe Korjuse inspireeriv avaettekanne andis päevale hea hoo sisse ja edasi jätkus n-ö töö sektsioonides ehk kuues suurepärases ja praktilises töötoas, millest iga osaleja sai valida kolm.
Esimestena astusid ette Tulevikupildi koolitaja ja karjäärinõustaja Anna Gramberg ning Recrur.ee asutaja ja tegevjuht Marit Alaväli – esimene kirjeldas töötaja karjääriteekonda organisatsioonis, teine aga juhendas, kuidasluua personalitöö valdkonna KPI-sid ja teha olemasolevatele mõõdikutele põhjalik suveaudit.
Teises töötubade sessioonis rääkis Loovusaida juht, strateegijajuht ja mentor Indrek Maripuu, kuidas parandada meeskondades ajurünnakute kvaliteeti ja hinnata selle tulemuslikkust, samal ajal kui kõrvalsaalis võis osa saada Mindset Fitnessi asutaja ja koolitaja Kerdu Leneari kirjeldusest, mis on juhi enesetakistus, milles see väljendub ja kuidas sellega toime tulla.
Töötubade sessiooni lõpetasid Äripäeva aasta koolitaja 2023, Kati Orav, kes jagas kogemusi, kuidas visuaalne lihtsustamine aitab muuta arenguvestlused sisulisemaks ja mängulisemaks, ning Ojaveere Teraapiakeskuse muusika- ja pereterapeut Siiri Viil, kelle juhendamise all uuriti välja, mis pill keegi meeskonnas on, ning õpiti muusikaliste tegevuste kaudu mõjutama meeskonda nii keskenduma, rahunema kui aktiveeruma.
Tõhusale konverentsipäevale pani õhtuse motivatsiooniesinejana lõpunoodi Riin Tuttelberg, kes jagas kuulajatega oma uskumatut kogemuslugu, kuidas väikeste laste emal sai tööst kõrini, kuidas isiklikud vajadused tõid temani suurepärase idee edasiseks tegevuseks, kuidas teekonnal tuli ületada oma suurimaid hirme ja ronida täielikult välja oma turvalisest mugavustsoonist ning kuidas kogu see tegevus on tänaseks päädinud juba rahvusvahelistes mõõtmetes laste rahatarkuse “kooliõpikuga” “Tom õpib rahamängu”. Koduse ema uitmõte on 7 aastaga saanud endale füüsilise väljenduse lisaks raamatule ka töövihiku ja juhendi näol ning ilmus värskelt lisaks eesti ja vene keelele ka inglise keeles.
Osalenud personalitöötajad lugesid päeva korda läinuks. Tagasisides hinnati töötubade praktilist laadi, toodi esile väärtuslikku võimalust sõbruneda ja võrgustuda ning avaldati lootust, et personalitöötajatele luuakse edaspidigi võimalusi rohkem või vähem vabamas vormis kohtuda ja ennast arendada, kuivõrd kogu ülejäänud aasta jooksul tuleb hoolitseda oma töötajate eest.
Allpool saad tutvuda fotograaf Gregory Kõrgesaare ja Personaliuudiste juhi Helen Rootsi maheda ülevaatega toimunud sündmusest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.09.24, 11:54
Lisab hoogu! Kvaliteetne tööjalats mõjutab tulemusi arvatust palju rohkem
Töö- ja turvajalatseid tootva Soome ettevõtte Sievi Jalkine OY Baltikumi müügijuht Ülar Verev ütleb, et väga paljudes valdkondades on oluline pöörata igapäevatöö käigus tähelepanu töötajate turvalisusele ja ka sellele, milliste omadustega töö- või turvajalatseid kantakse.

Enimloetud

1
Uudised
  • 23.09.24, 09:28
Personalijuhi tulevik: uus töötaja tuleb tööle võtta koos tema avataridega
Kuidas avatari ehk digiteisikut tööle vormistada?
2
Uudised
  • 25.09.24, 14:34
Tele2 kogemus | Tööjõu voolavuse langus 28lt 15%ni vähendanuks firma kulusid 1,5 miljonit
ABB kogemus: lahkunud töötaja asendamine maksab ligi 30% ametikoha aastapalgast.
3
Uudised
  • 25.09.24, 09:00
Kohtuotsus | Advokaadid selgitavad tööandja vastutust töötaja läbipõlemisel
Töötaja tööstressist põhjustatud läbipõlemise pretsedent olemas.
4
Uudised
  • 18.09.24, 15:39
Lugejamäng: vasta viiele küsimusele ja testi oma teadmisi
5
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
6
Uudised
  • 10.09.24, 08:30
Personalitöötajate palgaraport: palk kasvab, lõhe hüppab kõrgust
Meessoost personalijuht teenib 1318 eurot väiksemat palka kui samas ametis naine

Viimased uudised

Uudised
  • 27.09.24, 16:24
Praktikameistrid: mida rohkem panustad, seda rohkem saad tagasi
Uudised
  • 27.09.24, 12:15
SUUR KÜSITLUS: kui avatud on Eesti inimesed tehisintellekti kasutamisel oma töös?
Uudised
  • 27.09.24, 11:57
Liikumist soosiv seminariruum muudab meeskonna loovamaks
Uudised
  • 27.09.24, 11:11
Väärtused | Personalijuht haarab ohjad
Sellest üksi ei piisa, et ettevõtte visioon ja väärtused ärkavad ellu turundusosakonnas ja juhtkonna kabinetis. Nii võivad nad jääda vaid “kenadeks sõnadeks seinal”.
Uudised
  • 26.09.24, 16:06
Personaliuudised tulid välja uue veebiga. Vaata, mis võimalusi nüüd kasutada saad!
Uudised
  • 26.09.24, 12:28
Analüüsi, kas sinu ettevõttes on olemas digivalmidus ja digivõimekus
Personalijuht, vaata töötajate digipädevuse hindamise mõõdikuid!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele